Overenskomster

Overenskomsterne

Der er flere forskellige årsager til, at virksomheder foretrækker vikarer – en lavere løn bør dog ikke være årsagen til den. Dette område og flere andre bør man være opmærksomme på i forbindelse med at ansætte vikarer. Hvis f.eks. vikarbureauet ikke er medlem af Industriens Overenskomst eller har en lokal aftale, så skal virksomheden selv betale for overenskomstbrud begået af vikarbureauet.

Vælger du et vikarbureau, og hører din virksomhed samtidig ind under Industriens Overenskomst eller lokalaftaler, så er det vigtigt at undersøge vikarbureauets overenskomst. Man skal nemlig sikre sig, at vikarbureauet kender til og overholder de aftaler mellem arbejdstager og arbejdsgiver, som er gældende for din virksomhed.

Reglerne er, at hvis vikarbureauet ikke følger overenskomstbetingelserne på den virksomhed, de sender vikarer ud til, vil et eventuelt erstatningskrav fra vikarens fagforbund blive afkrævet virksomheden, og ikke vikarbureaet. Er der f.eks. tale om en lavere løn end den, som er fastsat i Industriens Overenskomst, er det virksomheden og ikke vikarbureauet, som hæfter for erstatningskravet.

En tommefingerregel er ganske simpelt, at vikaren skal have de samme løn- og ansættelsesvilkår, som gælder for virksomhedens egne medarbejdere. Denne regel er gældende uanset om vikarbureauet er medlem af DI eller ej. Dette gælder altså for virksomheder, der følger Industriens Overenskomst, og der følger lokale aftaler og kutymer som gør sig gældende for de arbejdsfunktioner, vikaren måtte udføre.

Hos VikarCompagniet er vi naturligvis medlem af DI.

Dine fordele med VikarCompagniet som samarbejdspartner

Dine fordele med VikarCompagniet som samarbejdspartner

  • Vi er specialister i fleksible vikarløsninger
  • Du får tæt samarbejde og høj kvalitet
  • Vi står klar med 400 aktive og kompetente vikarer
  • Med 20 års erfaring får du en vikarløsning der matcher dit behov
  • Mulighed for vikarassistance i hele landet
  • Ingen binding – hold jeres faste omkostninger på et minimum
  • Fuld fokus til at drive jeres forretning
  • Vi varetager alt det administrative og praktiske 
  • Fuld gennemsigtighed og et vikarbureau der er medlem af VikarBranchen – en del af DI (Dansk Industri)

Skriv til os

Udfyld kontaktformualeren eller ring til os hvis du har en forespørgsel. Som eksisterende patient kan du bestille din tid online hos os.

"*" indikerer påkrævede felter

Navn*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.